Σοφία Καρβέλα

Η Σοφία Καρβέλα είναι Ασκούμενη Δικηγόρος Θεσσαλονίκης

Σοφία Καρβέλα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αν σας ενδιαφέρει μία συνεργασία με το γραφείο μας μπορείτε να απευθυνθείτε σ' εμάς στο e- mail: spirchristo@gmail.com


Προσωπικές Πληροφορίες

Ονοματεπώνυμο: Καρβέλα Σοφία
Οδός: Φιλίππου 84, 54635, Θεσσαλονίκη
Κινητό: 6980755479
Email: sofkarvela@gmail.com

Εκπαίδευση και Επαγγελματική Εμπειρία

Το 2018 αποφοίτησα από τη Νομική σχολή ΑΠΘ (με τίτλο Λίαν Καλώς). Το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017 παρακολούθησα μαθήματα στο τμήμα Νομικής του Université Nice Sophia Antipolis, στη Nice της Γαλλίας, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus για σπουδές.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, συμμετείχα σε μοντέλα προσομοίωσης οργάνων των Ηνωμένων Εθνών καθώς και περιφερειακών οργάνων (MUN), και συγκεκριμένα στο ThessISMUN 2015 και 2016 και στο RhodesMRC 2014 και 2015. Ήμουν επίσης μέλος της κριτικής επιτροπής στο μαθητικό διαγωνισμό ρητορικής “Conseil des jeunes citoyens” που διοργάνωσε το Κολλέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ τον Μάρτιο του 2016.

Κατά το διάστημα 1/7/17-31/8/17 απασχολήθηκα στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Εκδόσεων και Δικαστικών Συνδρομών, στα πλαίσια πρακτικής άσκησης μέσω ΑΠΘ.

Ξένες Γλώσσες

Είμαι κάτοχος του πτυχίου Michigan Proficiency(C2) στα Αγγλικά και του DALF C2 στα Γαλλικά. Το τρέχον έτος παρακολουθώ μαθήματα Ισπανικών επιπέδου Β2.

Συνέδρια

Έχω παρακολουθήσει την ημερίδα με θέμα “Δημόσιο Χρέος και Ανθρώπινα Δικαιώματα” που διοργανώθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 από το Ίδρυμα Καλλιόπης Κούφα και την ημερίδα με θέμα “Σύγχρονες Προβληματικές πάνω στο Δίκαιο των Προσφύγων και το Δίκαιο των Μεταναστών” που διοργανώθηκε από τη European Law Students’ Association (ELSA) Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο του 2015. Επίσης, παρακολούθησα το συνέδριο του Κέντρου Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου με τίτλο «Προστασία Θεμελιωδών Δικαιωμάτων: Σύγχρονα Ζητήματα στον Ευρωπαϊκό χώρο» που διεξήχθη στις 15 και 16 Φεβρουαρίου 2018, καθώς και τη διάλεξη με τίτλο «Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου: επιτεύγματα και προκλήσεις» που διοργανώθηκε από το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης στις 21/2/2018. Τέλος, το καλοκαίρι του 2018 παρακολούθησα το summer law school που διοργάνωσε το ίδρυμα Καλλιόπη Κούφα με θέμα «Human Rights Protection and Regional Integration: Can the European Union be an Example?”.

Share